“Hoe kunnen wij zelf bijdragen aan het bestrijden van de Corona Crisis?” Een vraag die ook in de Whatsapp groep van Tour de Ville duurzame koeriersdiensten uitvoerig besproken werd.
Bij het doorbladeren van de krant zagen we dat apotheken worstelen met het feit dat juist kwetsbare cliënten bang zijn om op straat of in wachtruimtes het Corona Virus op te lopen. Kwetsbare zieken of ouderen die juist die medicijnen zo hard nodig hebben. “Waarom brengen wij de medicijnen niet naar de mensen toe, in plaats van dat deze mensen naar de apotheek moeten komen?”

Waar we normaal gesproken met volle bakfietsen aan post rondbrengen is de bundel post op de foto bij dit artikel het volume van een volledige route vandaag. Bedrijven zijn dicht of verzenden bijna geen post meer. Wij zijn dan ook deze dagen extra snel klaar met het rijden van onze 26 postroutes of combineren deze. Tour de Ville beschikt hierdoor momenteel over veel extra handen.

Door diverse annuleringen en een beperkt postvolume hebben wij tot 6 april aanstaande diverse mensen beschikbaar om te ondersteunen in de medicijnbezorging. Uiteraard leven wij de door de overheid opgestelde veiligheidsmaatregelen en onze eigen protocollen strikt na bij toepassing van deze dienstverlening. Mocht de vraag hoog blijken dan zullen we kijken of we voldoende bezorgcapaciteit geregeld kunnen krijgen om alle apotheken toch te ontzorgen.

Door met de bakfiets medicijnen op te halen bij apotheken in Eindhoven en deze contactloos te bezorgen bij cliënten, kunnen kwetsbare groepen uit onze samenleving in thuisisolatie blijven en lopen ze minder kans het virus op te lopen. Voor Nard van der Sanden (CEO Tour de Ville) is het van belang dat iedereen doet wat hij kan om verspreiding van het virus te voorkomen. “Omdat veel bedrijven dicht zijn en wij nu toch niet iedereen aan het werk hebben, kunnen wij best een paar man missen die zich volledig concentreren op het ondersteunen van apothekers. Uiteraard hoeft hier helemaal niks mee verdiend te worden en doet Tour de Ville dit de komende periode helemaal gratis”. “Ik hoop vooral dat wij met dit initiatief andere mensen en bedrijven op positieve ideeën kunnen brengen, zodat iedereen, ook al is het maar een heel klein beetje, zijn steentje kan bijdragen aan het beperken van de effecten van de Corona Crisis. Juist de ouderen en zieken in de samenleving hebben onze steun nu keihard nodig.”